Toast-ul acesta intra la categoria paine – experiment: 300 gr faina alba tip 650, 200 gr. faina de orez proaspat macinata, 100 gr de faina de porumb (nu malai, ci faina proaspat macinata de porumb), sofran, 20% maia, 70% apa, cascaval ras pe deasupra.
Dospirea am facut-o la temperatura camerei, ziua, cca 6 ore, in forma de copt. Nu am crestat aluatul.
Dupa cum se vede, maiaua de secara este cea care dicteaza culoarea, care este usor cenusie. Nici faina de porumb si nici sofranul nu au adus culoarea galbena dorita. Atat orezul cat si porumbul le-am macinat cu o moara de cereale Rondo, de la Tirol. In cazul porumbului, fiind boabe mari, pentru a face o faina fina am trecut macinisul de doua ori prin moara. Faina rezultata astfel este o faina foarte fina, de aceeasi granulatie ca si faina de grau.
Crusta de cascaval da in schimb nu doar un aspect inedit, ci si o aroma “alintata”.