De multa vreme jinduiam sa fac si eu niste toast, dar forma de chec pe care o aveam prin casa nu mi s-a parut deloc potrivita. Asta pana cand zilele acestea am gasit o forma acceptabila, nu foarte mare si destul de lunguiata.
Painea am facut-o cu o maia hranita cu faina de secara integrala proaspat macinata (de aici si o culoare usor cenusie), faina alba 650, lapte si sare.
Aluatul a fost putin moale la inceput. Initial am pus 70% lapte dar am mai pus si 10% apa ca se aiba un comportament corect. L-am impachetat doar o data si l-am lasat la dospit.
Dospirea am facut-o timp de 7 ore, peste noapte, pe blatul de bucatarie, in fata geamului deschis. Apreciez ca au fost 18-19 grade, nu mai mult. Bulele formate vizibile atat pe coaja cat si in miez cred ca indica lipsa celei de-a doua impaturiri. M-am bucurat ca totusi nu sunt extrem de multe si de mari.
Toast-ul nu se cresteaza, ci se taie sau se inteapa inainte de a o baga la cuptor cu un cutit pe lungime, destul de adanc. Coacerea a durat ceva mai mult decat ma asteptam, probabil si datorita formei care a trebuit sa se incalzeasca la randul ei.