Sari la conținut

Timpi de lucru pentru paine

Multa lume ma intreaba cand am timp sa fac paine, cunoscut fiind ca necesita un timp indelungat. De aceea am sacrificat acest post, si in loc sa scriu despre o paine, va destainui modul meu de lucru si timpii alocati. Puteti copia acest tabel in Excel si sa il transformati conform programului vostru.
Timpi de lucru pentru painea cu maia
Dospire noaptea, la frigider
Activitate
Timp necesar
Inceput
Sfarsit
Hranirea si cresterea maielei
10 – 14 ore
7:30 AM
7:00 PM
Omogenizare
Prima amestecare
1.5 min
Repaus
60 min
7:00 PM
8:00 PM
A doua amestecare
1.5 min
Repaus
60 min
8:00 PM
9:00 PM
Impachetare
90 – 120 min
9:00 PM
10:15 PM
Prima impachetare
Repaus
45 min
9:00 PM
9:45 PM
A doua impachetare
Repaus (optional)
A treia impachetare (optional)
Repaus
45 min
9:45 PM
10:15 PM
Pregatire pentru dospire
Framantare
5 min
10:20 PM
Formare
5 min
10:30 PM
Dospire
La rece
8 – 10 ore
10:30 PM
7:00 AM
La temp. camerei
3 – 4 ore
Preincalzire cuptor
20 – 40 min
6:40 AM
7:00 AM
Coacere
40 – 60 min
7:00 AM
7:40 AM
250 grade
20 -30 min
7:00 AM
7:20 AM
200 grade
20 -30 min
7:20 AM
7:40 AM

Timpi de lucru pentru painea cu maia 
Dospire ziua, la temp. camerei
Activitate
Timp necesar
Inceput
Sfarsit
Hranirea si cresterea maielei
10 – 14 ore
7:30 PM
7:00 AM
Omogenizare
Prima amestecare
1.5 min
Repaus
60 min
7:00 AM
8:00 AM
A doua amestecare
1.5 min
Repaus
60 min
8:00 AM
9:00 AM
Impachetare
90 – 120 min
9:00 AM
10:15 AM
Prima impachetare
Repaus
45 min
9:00 AM
9:45 AM
A doua impachetare
Repaus (optional)
A treia impachetare (optional)
Repaus
45 min
9:45 AM
10:15 AM
Pregatire pentru dospire
Framantare
5 min
10:20 AM
Formare
5 min
10:30 AM
Dospire
La rece
8 – 10 ore
La temp. camerei
3 – 4 ore
10:30 AM
1:40 PM
Preincalzire cuptor
20-40 min
1:40 PM
2:00 PM
Coacere
40 – 60 min
2:00 PM
2:40 PM
250 grade
20 -30 min
2:00 PM
2:20 PM
200 grade
20 -30 min
2:20 PM
2:40 PM

Si uite asa, veti putea face nu una, ci zeci si zeci de paini.

Lasă un răspuns

Independently verified
487 reviews