Paine Alba cu Secara, si banetoane noi
Painea alba cu secara produce un amestec de culoare destul de inchisa, daca proportia de secara este in jur de 50%. Am adaugat la aluat… Read More »Paine Alba cu Secara, si banetoane noi
Painea alba cu secara produce un amestec de culoare destul de inchisa, daca proportia de secara este in jur de 50%. Am adaugat la aluat… Read More »Paine Alba cu Secara, si banetoane noi
Margareta de secara a fost imaginata de Ruxandra, si are in componenta destul de multe ingrediente: Faina de secara (Bio, proaspat macinata), usturoi, busuioc, susan,… Read More »Margareta de secara
Am facut aceste doua painici, si nu o singura paine cu speranta ca voi scurta ciclul de coacere. Amacut aceasta “descoperire”, si anume daca painea… Read More »Painici integrale de grau spelta
Astazi am pregatit o paine intermediara, din 250 grame de faina alba, tip 650 si 250 de grame de faina neagra. De fapt am facut… Read More »Paine intermediara cu lapte si seminte de in si floarea soarelui
Nu sunt prea multe de spus despre aceasta paine. Este o varianta de bagheta dospita in servetele de masa din bambus, un aluat cu faina… Read More »Paine neagra cu seminte de in
Astazi am facut doua baghete. Albe, pufoase, cu mult lapte, oregano si ulei de masline, identice si totusi atat de diferite… Ambele au fost crescute… Read More »Baghete si baghete, sau “asa DA si asa NU”
Painea asta la inceput era sa o fac cu secara si faina alba. Numai ca macinand secara, mi-am zis ca nu am mai folosit in… Read More »Paine de Pasti
Painea asta am facut-o in doua variante: baghetele mici, pentru Alexandra si batard (franzela) pentru noi. Aluatul a fost facut cu 40% ml lapte si… Read More »Paine alba cu masline verzi
Pasca este unul din deserturile noastre traditionale preferate. Cum am prins deja curaj cu cozonacii facuti cu maia, am zis ca si pasca poate fi… Read More »Pasca cu aluat crescut cu maia
Nu ma mira -si de fapt ma bucura- ca majoritatea painilor facute la cerere (cum e si cea de astazi, a Mirelei) au la baza… Read More »Integrala, integrala, integrala