Se pare ca la noi a venit sezonul painilor cu seminte. Cu multe seminte. Atat de multe incat razbat prin aluat, incercand sa iasa la vedere si sa isi faca simtita prezenta. Semintele pe care le vedeti mai jos nu au fost presarate pe deasupra, ci pur si simplu au iesit la iveala in timpul coacerii, ca banutii dintr-o comoara dezgropata.
Aluatul contine atat faina neagra cat si faina alba, in proportii egale, ceva iaurt (50%), apa (20%) un praf de busuioc si 2% sare. Asta bineinteles, pe langa cele 10 procente de maia. A rezultat un aluat destul de ferm, care a crescut moderat la dospire.
Dospirea am facut-o mixt, si anume 6.5 ore la rece si 1.5 ore la temperatura camerei. Aluatul s-a deschis foarte frumos in cuptor, care a fost preincalzit desigur vreme de 25 minute, astfel incat temperatura sa ajunga la minim 200 de grade.