In conditiile in care 8 din 10 romani sufera de intoleranta alimentara (conform unui studiu recent), iar cele mai frecvente intolerante sunt manifestate fata de drojdie, albus de ou si lapte de vaca, este normal sa te indrepti catre o alimentatie cat mai sanatoasa, din ingrediente cat mai proaspete si mai naturale, fara conservanti si amelioratori. Nu e de mirare ca painea cea mai cautata pana acum este painea integrala, asa cum este si painea de azi.
Rumena si aburinda, nu foarte bruneta, painea de azi este solicitata de Irina, care si-a dorit o integrala cu bere, oregano, masline negre si ulei de masline, fara nici un fel de seminte pe deasupra. Aluatul a avut de la inceput o hidratare buna, la 500 de gr de faina integrala proaspat macinata am adaugat 50-60 gr de maia cu hidratare 100%, 350 de ml de bere (nu am pus deloc apa), 10 gr de sare si cca 50 de gr de masline negre.
Dospirea s-a facut peste noapte, in fata geamului deschis din bucatarie, ceea ce insemna vreo 12-15 grade.
Coacerea – la 250 de grade, timp de 40 de minute.