Compozitia a fost urmatoarea: 500 grame de faina de grau integrala, proaspat macinata, 250 de grame de faina alba tip 650 si 250 de grame de faina de mazare. Lichidul a constat in 250 gr de sana si 350 gr de apa.
In compozitie am pus 15% maia, crezand ca faina de mazare va trage aluatul in jos. Nu a fost asa, am remarcat o dospire rapida si puternica, chiar mai ceva ca in cazul secarei.
Mazarea nu a colorat aluatul mai deloc, de vina fiind si faina integrala, care este inchisa la culoare. In schimb aroma este speciala.
Baghetele le-am gustat cu un iaurt a carui reteta am invatat-o odata cu reteta de paine de la atelierele lui Iulian. Va trebuie un iaurt gras (6-10%), busuioc, menta si eventual un strop de ulei de masline.
Pe langa baghete am mai format si o paine rotunda, care a crescut parca si mai bine decat baghetele.