Painea asta a suferit tare mult. A dospit intr-un baneton peste care a stat un cos de rachita lunguiet, similar cu cel de aici. Cum noaptea cu pricina a fost foarte cald (deh, a venit vara), iar aluatul a avut putin cam multa maia, a fost cat pe-aci sa dea pe afara.
Si daca nu a dat pe-afara, a fost poate din cauza cosului, care s-a trezit invadat de aluat din toate partile 🙂
Renuntand la partea de aluat ce a ramas fidela cosului de deasupra, – am rasturnat restul pe o hartie de copt si – cu putin noroc – am reusit sa am macar partea superioara relativ intacta, desi si ea a dat semne de neliniste si s-a “cutat” un pic pe alocuri.
Ca si ingrediente am folosit: Faina alba- 150 grame, Faina neagra – 150 grame, Faina integrala – 200 grame, maia – 80 grame. Lichidul a fost in mare parte constituit din Kefir, 300 grame, restul apa – 100 grame. Rosiile au fost de fapt nu uscate, ci semiuscate, si pe langa ele am adaugat si niste oregano, plus ceva ulei de masline.
LE: Revin si cu feliile, pline cu rosiile ce si-au imprumutat culoare si aroma painii :