Painea asta e tare bogata. Creata cu imaginatie de catre Ileana, imbina cu mestesug urmatoarele: Faina neagra, bere (70%), ulei de masline, masline negre, seminte de floarea soarelui si de dovleac si un strop de oregano. Ce sa intelegi din painea asta? Gustul puternic de cereale, accentuat de vestita deja bere nefiltrata din grau? Aroma uleiului de masline ce inconjoara maslinele negre? Izul de oregano ce vine sa faca gustul semintelor de floarea soarelui si de dovleac mai pregnant? Atatea arome, si totusi, o singura paine….
Aluatul a dospit peste noapte, cca 8 ore, in fata geamului deschis, intr-un cos de rachita captusit cu panza, acoperit fiind cu o folie de plastic, ca sa nu se evapore prea multa apa (de fapt bere).
Aluatul a fost destul de rigid si ferm, asa incat am incercat si o crestare. Am folosit stilul traditional al franzelei, desi ma tot bate gandul sa mai incerc si crestarea longitudinala. Poate-poate….