Nu ma mira -si de fapt ma bucura- ca majoritatea painilor facute la cerere (cum e si cea de astazi, a Mirelei) au la baza faina integrala. Pe langa faptul ca este minunat sa ai certitudinea ca ceea ce mananci nu contine conservanti, coloranti sau alte elemente mai mult sau mai putin nocive sanatatii, painea integrala exceleaza la capitolul aroma si savoare, si – prin continutul sau ridicat de fibre – favorizeaza tranzitul intestinal, permitand o mai buna detoxifiere a organismului, scazand astfel riscul de cancer de colon.
Painea de astazi este din faina integrala, cu iaurt, usturoi si masline negre, garnisita bine cu seminte de floarea soarelui si dovleac. In imagini mai apare si noua mea paleta de paine, rotunda, cumparata de curand din Cora, de care sunt foarte mandru.
O alta paine pornita odata cu painea Mirelei am facut-o fara usturoi, dar cu chimen. Am crestat ambele paini in stea, diferenta intre ele fiind data poate de plasarea in cuptor, pe etaje diferite.