Mi-a placut experienta cu faina integrala proaspat macinata cernuta si devenita astfel faina neagra, asa ca ne-am decis sa impartim din bucuria acestei descoperiri cu prietenii si colegii nostri.
Iata asadar in aceste imagini cele doua cadouri, aranjate si dichisite, gata de a fi daruite cu drag. Mai intai am inceput cu un preferment din 200 grame din aceasi faina integrala cernuta si 200 ml. de apa, plus 40-50 grame de maia. Prefermentul a stat si si-a facut treaba vreo 12 ore, dupa care s-a alaturat restului de faina (800 grame). Am mai folosit 200 ml de kefir, 300 ml apa, seminte de in si de floarea soarelui si sare (20 grame).
N-am avut loc in frigider, asa ca am lasat cosurile de dospire acoperite in fata geamului deschis, sperand intr-o temperatura nocturna de cca 15 grade in acel loc. Aluatul a crescut frumos, asa ca l-am crestat si l-am bagat la cuptorul preincalzit la 250 de grade.